Yvonne C. Franssen

Bedenker van de Emowijzer®

Kennis & ervaring

Ik heb de Emowijzer bedacht samen met mijn eigen kinderen omdat ik in mijn gezin een tool wilde om eenvoudig gevoelens bespreekbaar te maken. e tool bleek zo goed te werken dat ik hem in de logopediepraktijk ben gaan gebruiken. De kinderen daar hielpen vervolgens mee de werkwijze van de Emowijzer te perfectioneren. In de Emowijzer komt alle kennis en wijsheid samen die ik in de loop van de jaren als vrouw en professional heb opgedaan.  Via voortdurende bijscholing op diverse vakgebieden rondom kinderen en jongeren, en via personal coaching blijf ik mij verder ontwikkelen en voeden.

. Op dit moment begeleid en coach ik jongeren met een TOS (taalontwikkelingsstoornis).  Ik geef lezingen en interactieve workshops over de Emowijzer. En ik ben Taalcoach binnen VVE.

missie

Het schrijven en officieel uitgeven van de Emowijzer is een statement. Een statement dat alle kinderen over de hele wereld hun gevoel mogen voelen. En daar woorden aan mogen geven.  En daarin respectvol gehoord worden door volwassenen.

Ik heb de Emowijzer uitgegeven en had als doel dat minimaal 10 kinderen van de Emowijzer zouden profiteren….inmiddels heeft de Emowijzer al duizenden kinderen bereikt!! Hoe mooi is het dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren!

De illustraties van de Emowijzer raken kinderen (en ouders) in hun hart.  De Emowijzer overstijgt alle culturele drempels en barrières. Kinderen in alle kleuren worden geraakt door de Emowijzer. Ik hoop dat de Emowijzer daarmee  kan bijdragen aan verbinding tussen mensen uit diverse culturen. Immers: van buiten zien we er allemaal anders uit en kom we uit een uniek nest. Echter allemaal hebben we een hart dat klopt en liefde geeft. En een hart dat kan spreken.

persoon

    Mensen omschrijven mij als sensitief, creatief, warm en met humor. Ik beoefen al jaren Mindfulness en pas dit doe in mijn dagelijks leven.  Mijn televisie heb ik de deur uitgedaan. Ik laat mij liever inspireren door de natuur, salsa, een goed boek, een interessant blog, mooie muziek ,fijne knutselmaterialen of meditatie.

Yvonne C. Franssen