terug
Boeken voor peuters en kleuters
 • Buitenbeentjes Blij, bang, boos
  Guido van Genechten

  Een uitnodigend kijk- en zoekboek over gevoelens, met leuke opdrachten. Op elke pagina staan telkens enkele buitenbeentjes: dieren die er anders uitzien of iets anders doen dan de rest. Kinderen worden uitgenodigd om ze te zoeken. Wie goed en geconcentreerd kan kijken, vindt ze wel.
 • Bang boos blij: hoe voelt Wannes zich vandaag?
  Kathleen Amant

  Op basis van de vrolijke prenten leren kinderen dat er verschillende soorten gevoelens bestaan, hoe je ze kan herkennen en waarom ze soms ontstaan. Zo stimuleer je de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen op een eenvoudige en speelse manier.
 • Vandaag ben ik blij. Het grote emotieboek van Karel
  Liesbet Slegers

  Hallo, ik ben Karel.Soms ben ik boos. Dan wil ik roepen en slaan. Soms ben ik verdrietig. Dan komen er tranen uit mijn ogen. Soms ben ik bang. Dan kruip ik in een hoekje. Maar meestal ben ik blij. Dan lach ik en ben ik vrolijk! In dit grote emotieboek komen alle belangrijke emoties van kinderen aan bod. Met als extraatje spelletjes en vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters.
 • Woezel en Pip, blij en… boos
  Guusje Nederhorst

  In twee eenvoudige verhaaltjes  tonen Woezel en Pip op elke bladzijde een van de veertien emoties die in totaal aan bod komen. Dit zijn onder andere blij zijn, boos, jaloers, schaamte, lief zijn en trots, waarna wordt benoemd wat de emotie is die een van de twee laat zien. Af en toe geeft Tante Perenboom opvoedkundig commentaar als een soort plaatsvervangende ouder, zoals: ‘Samen spelen, samen delen’.
 • Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik
  Jet Boeke

  In het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt.
 • Kikker is boos
  Max Velthuijs

  Kikker probeert een schilderij van Eend te maken, maar het wordt niet zoals hij wil. En Varkentje ziet niet wat het voorstelt! Kikker wordt boos. Niet op Varkentje, niet op Eend, maar op zichzelf. Waarom lukt het nou niet?
  Er zijn ook kikkerboeken die gaan over bedroefd, bang, verliefd , verdriet bij overlijden (kikker en het vogeltje).
 • Vrolijk
  Mies van Hout

  Negen kleurige prenten van vissen brengen in een bijna tekstloos prentenboekje gemoedstoestanden in beeld, zoals verbaasd, verlegen, kwaad, trots en verliefd.
 • Hangoor
  Dick Bruna

  Er komt een nieuwe jongen bij nijntje in de klas. Hij heet Daan, maar iedereen in de klas noemt hem ‘hangoor’, omdat zijn ene oor niet omhoog blijft staan. Als nijntje ontdekt dat hij het helemaal niet leuk vindt om hangoor genoemd te worden, bedenkt ze een plan. Over uitschelden en buitensluiten.
 • Het grote Rintje voorleesboek
  Sieb Posthuma

  Rintje is een lief en eigenwijs hondje. Op school en thuis maakt hij het hele jaar door van alles mee. Samen met zijn vriendjes Tobias en Henriëtte verzint hij de leukste spelletjes, gaat hij op schoolreis en kampeert hij een nachtje in de tuin. Rintje logeert vaak bij oma, en samen met haar maakt hij allerlei uitstapjes. Voor Rintje is iedere dag een avontuur.
Boeken voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Gevoelens: boos
  Jane Bingham

  In dit boek staan gevoelens van boosheid centraal. Dit door middel van een verhaal waarin kinderen zich kunnen herkennen.
 • Gevoelens: bang
  Jane Bingham

  In dit boek staan gevoelens van angst centraal. Dit door middel van een verhaal waarin kinderen zich kunnen herkennen.
 • Gevoelens: verdrietig
  Jane Bingham

  In dit boek staan gevoelens van verdriet centraal. Dit door middel van een verhaal waarin kinderen zich kunnen herkennen.
 • Gevoelens: blij
  Jane Bingham

  In dit boek staan gevoelens van blijheid centraal. Dit door middel van een verhaal waarin kinderen zich kunnen herkennen.
 • Ik voel me… boos , verlegen, onzeker, ongeduldig (serie)
  Sarah Medina

  De serie ‘Ik voel me…’ helpt om goed met emoties om te gaan. Je leest wat gevoelens zijn. Hoe je ze herkent. Of ze fijn zijn. Of minder fijn. Dat anderen ook gevoelens hebben. De tekst en de leuke tekeningen zullen je zeker helpen om je eigen gevoel en dat van anderen beter te begrijpen.
 • Misschien wisten zij alles
  Toon Tellegen

  In deze verzamelbundel met 214 fantasieverhalen spelen dieren de hoofdrol. Soms wordt er wel, soms niet, rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van deze dieren.
 • Ik voel me zo
  Frans Lasès

  Hoe voelen we ons eigenlijk? Zowel kinderen als volwassenen vinden het vaak moeilijk om over hun gevoelens te praten. Auteur Frans Lasès sprak met Nederlandse en Vlaamse kinderen over hun gevoelens en over hoe ze ermee omgaan. Dit boek bundelt op een inleefbare en lekker lezende manier de antwoorden.
 • Lekker in je vel (kaartspel)

  Blij, boos, bang, verdrietig of trots? Ontdek spelenderwijs de taal van emoties. Tekst, beeld én prikkelende vragen helpen gevoelens en emoties bespreekbaar te maken, ze te (h)erkennen en er beter mee om te gaan. Verrassend, hoe je jezelf en elkaar nog beter leert kennen. Je voelt je daardoor zekerder én het helpt je in je relaties met anderen. Kijk, speel, luister en vertel.