De Emowijzer® is een prettig hulpmiddel om met kinderen mooie, diepgaande gesprekken te voeren. In het boek Emowijzer, samen praten over wat je voelt vind je aanwijzingen hoe je de Emowijzer kunt gebruiken.

Op de Emowijzer staan 16 poppetjes met herkenbare gevoelsuitdrukkingen. Doordat de poppetjes aantrekkelijk zijn voor kinderen vormen ze een uitnodiging om stil te staan bij wat ze zelf voelen. Met het schommeltje in het midden wijst het kind het poppetje aan met de emotie die het voelt. De schommel is een mooi symbool om je kind te laten zien dat je in en uit gevoelens kan schommelen. De Emowijzer is gebaseerd op de principes van Mindfulness en  ACT (Acceptance and Commitment Therapie).

extra ondersteuning

Je kunt ,na het lezen van de uitleg, de Emowijzer gebruiken in gesprekken met kinderen.  Mocht je vragen hebben of behoefte aan verduidelijking over het gebruik van de Emowijzer dan kun je altijd contact opnemen met Yvonne C. Franssen via het contactformulier.

 • lezing

  Over gevoelens bij kinderen en opvoeders

  Inspirerende en informatieve lezing over gevoelens bij kinderen en opvoeders en over het gebruik van de Emowijzer.

  neem contact op voor meer informatie

 • workshop

  Ik zeg wat ik voel op school

  Workshop voor kinderen en hun leerkracht om de Emowijzer te gebruiken in de klas. De workshop vindt plaats in de klas zelf , wordt gegeven aan de kinderen zelf, in samenwerking met de leerkracht.

  neem contact op voor meer informatie

 • leestips

  Kinderboeken over gevoelens

  Prentenboeken zijn een waardevolle aanvulling en verdieping op de Emowijzer. In onderstaande lijst staan kinderboeken die speciaal gaan over gevoelens, ideaal om tijdens het voorlezen het gesprek verder op gang te brengen.

  bekijk de leestips

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Naam *

e-mail *

Vraag of opmerking