Waarom zou je coaching willen?

Je wilt beter leren omgaan met je gevoelens.  Dat wil je voor jezelf. Maar je weet ook dat als jij beter met je gevoelens kunt omgaan, jouw kinderen , jouw bonuskinderen, dat van jou zullen leren.

Wat vroeger werkte, kan nu uitgewerkt zijn. Nieuwe situaties, en een nieuwe tijd, vragen nieuwe vaardigheden. Kijk bijvoorbeeld naar wat de extreme situatie van de Corona crisis nu met je doet. Je woont en leeft dicht op elkaar. Alles wat niet helemaal lekker liep in je relatie wordt nu uitvergroot. Je gevoelens zijn soms zo aanwezig dat het je verlamt. Het maakt je machteloos. Gevoelens van machteloosheid zijn vaak het meest moeilijk om te dragen. Het wordt je teveel en je merkt aan jezelf dat deze omstandigheden extreem zwaar zijn en het nauwelijks lukt om het gezellig te houden en vrolijk te blijven.

Omgaan met gevoelens is te leren

Omgaan met jezelf en al je ingewikkelde gevoelens – die ook nog eens opkomen als je daar helemaal niet om vraagt – is te leren.

Ik bied creative empowermentcoaching.

Ik ben opgeleid volgens de nieuwste inzichten voor coaches: de cliënt weet het, kan het en doet het! Je zult van mij niet horen hoe jij het zou moeten doen. Daar kom jij zelf achter. De mensen die ik coach zeggen dat ze kalmeren door mijn stem en uitstraling. Ze durven stil te staan bij wat hen dwars zit. Ik luister zonder oordeel naar jouw  verhaal met jouw “knopen”. In mijn werkwijze stel ik veel vragen. En veel verdiepingsvragen. Mijn vragen helpen jou de knoop in jezelf te ontwarren. Diverse modellen uit de positieve psychologie zet ik in zodat jij inzicht krijg in jezelf en in jouw omgang met je kind of partner.

In elk gesprek spreken we van een dynamiek, een gespreksdynamiek.  Ik ben goed in jou direct te spiegelen wat er in ons gesprek gebeurt. Directe feedback is het meest leerzaam, zo weten we uit onderzoek. Ik spiegel jou duidelijk, mild en met een sausje humor op zijn tijd. Het maakt jou weer scherp en helder. Het stof daalt en het wordt weer licht in jou en om jou heen.

Na ons gesprek kun je weer in oplossingen denken. En sta je dichter bij jouw gevoel.

Wat is empowerment? En wat houdt creative in?

Empowerment is een woord dat uit het engels komt. Vrij vertaald kun je zeggen dat iemand empoweren betekent iemand in zijn of haar kracht zetten. Creative wil zeggen dat ik werk met diverse creatieve materialen zoals bijvoorbeeld verf, klei, papier of waardeloos materiaal.  Een beeld (tekening, schilderij of 3D) door jouzelf gemaakt kan krachtiger zijn dan alleen een gesprek. Het  kan jou tools geven om weer regie te nemen. Je hoeft er totaal niet handig voor te zijn. Creatieve materialen zetten we alleen in als jij dat ziet zitten. Alleen een gesprek voeren is ook prima. (Overigens is de Emowijzer een mooi voorbeeld van de kracht van beeldtaal).

Werkwijze

Een coachingsgesprek duurt een klokuur. We sluiten een coachingscontract af. Na jouw handtekening en akkoord kunnen we de coaching starten. Het eerste gesprek is gratis, je kunt dan wennen aan mijn stijl van werken en ontdekken of het bij je past. Een coachingstraject is meestal kortdurend (denk aan 5 tot 8 keer). Vanwege de situatie rondom Covid-19 crisis werk ik tijdelijk alleen online.

Lijkt dit je wel wat? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier. Dan neem ik contact met je op. En bespreken we samen of coaching iets voor jou is. Let op: ben je onder behandeling van een arts, psycholoog of psychiater, overleg dan eerst met je behandelaar!  Coaching vanuit Emowijzer kan nooit een behandeling van een arts, psycholoog of psychiater vervangen. Behandeling van arts, psycholoog of psychiater is altijd leidend.