Over mijn weg van DENKEN naar VOELEN. 

En "de lift omlaag" nemen, elke dag weer. 


Emowijzer betekent voor mij "a way of living".

Mijn missie is dat zoveel mogelijk kinderen mogen voelen wat zij voelen, en op een gemakkelijke manier over hun gevoelens mogen leren praten met behulp van hun opvoeders. 


Als zeer sensitieve vrouw leefde ik jarenlang in mijn hoofd. Ik dácht dat ik voelde, maar ik weet nu dat dat slechtst gedachten over emoties en gevoelens waren. Zonder dat zelf te beseffen handelde ik vanuit automatismen en patronen die in mijn kindertijd waren ontstaan. Toen ik in 2002 het grote geluk had moeder te worden, verdiepte mijn gevoelsleven  zich.  Mijn tweede wonderkind meldde zich in 2004. Ik wilde de allerbeste moeder zijn, maar ontdekte dat de werkelijkheid weerbarstiger was. Ik merkte dat een gezin met twee jonge kinderen álles en nóg meer van mij vroeg. Mijn veerkracht werd maximaal gestretched. Ik werd echter onaangenaam verrast door mijn korte lontje, en dit verwarde mij want dit stuk van mij kwam niet overeen met de geduldige kalme en wijze moeder die ik wilde zijn. En ik realiseerde mij dat ik innerlijk werk te doen had. En toen ging de bal rollen, tot op de dag van vandaag ;).


Mijn kinderen waren mijn grootste leraar. Ik werd mij bewust van mijn hooggevoeligheid. Ik leerde mijzelf emotiemanagement en verwoordde dit naar mijn kinderen: "mama's geduld is zo groot als de zon, mama's geduld is zo groot als een voetbal, mama's geduld is zo groot als een meloen, mama's geduld is zo groot als een appel". Ik hielp mijzelf door bij dit gevoel te blijven, te blijven doorademen, en in control te blijven. Het mooie was dat ik daarmee voorspelbaar en dus veilig bleef voor mijn kinderen (want geen onverwachte donderbui).Tegelijkertijd leefde ik mijn kinderen emotiemanagement voor.

Het emotiemanagement  bleef niet bij woorden. Beeldtaal spreekt kinderen aan, en dus tekenden we samen een Emometer. Die later Emowijzer werd (want gevoelens kun je niet meten). Emowijzer hielp ons onze binnenwereld te onderzoeken en  begrijpen, hoe emoties konden schommelen en waarom dat zo was. Emowijzer leerde ons onze emoties te beschouwen, in plaats van erdoor te worden opgeslokt. Emowijzer ging vervolgens mee naar de stotterende kinderen op mijn werk en bewees daar kinderen én ouders grote diensten. Mijn huwelijk sneuvelde, en opnieuw verdiepte mijn gevoelsleven zich. Ik merkte dat het doorvoelen van mijn diepste pijn mij hielp de weg naar binnen te vinden, waardoor ik steeds meer thuiskwam in mijzelf.


De uitgave van het boek Emowijzer (tool+handleiding) door SWPbook in 2016 was  voor mij het startschot van het erkennen van de grote waarde van emoties en gevoelens in mijn leven en werk. Ik hoopte in elk geval 10 kinderen de boodschap te geven dat zij mogen voelen wat zij voelen. Inmiddels zijn dat er, dankzij de vele opvoeders, kindercoaches , logopedisten en stottertherapeuten, al vele duizenden. En er komen nog elke dag kinderen bij die profiteren van Emowijzer.


Via verdere scholing, professionalisering  (sociale vaardigheden voor kinderen, Jongerencoach en Volwassenencoach, Mindfulnesstrainer voor jongeren, Taotraining, Coach Hartcoherentie) personal coaching en het leven zelf durf ik  nu dagelijks "de lift naar beneden"te nemen.  Mijn gevoelens en emoties reiken mij de hand om mijzelf te leren kennen. Een mens te zijn die handelt vanuit zachtheid, zelfkennis en zelfliefde.


Recentelijk wees mijn gezondheid mij de weg naar Hartcoherentie. Een prachtige techniek om, met behulp van biofeedback, via ademtechnieken in combinatie met emotieregulatie stress te reduceren en in balans te komen (coherent te zijn) en te blijven. Door geregelde training ontstaan, dankzij het feit dat ons brein plastisch is, nieuwe neurale verbindingen, die mij innerlijke rust en balans brengen. En sinds juli 2023 mag ik mijzelf coach Hartcoherentie noemen. Ik mag nu deze prachtige techniek doorgeven aan alle moeders vaders en opvoeders die niet langer gestresst door het leven willen, die vanuit balans (coherentie) de verbinding met zichzelf willen herstellen. En vandaaruit zachte verbinding kunnen maken met hun kind. 

In mijn werk als Coach Hartcoherentie komt mijn blend aan professionaliteit, kennis, ervaring, en (hart)wijsheid volledig ten goede aan jou als client.  Vanuit mijn achtergrond als logopedist combineer ik stemgebruik met hartcoherentie. Kinderen van deze tijd zijn bijzonder gevoelig voor de signalen van de klank van jouw stem. Kijk bij coaching voor meer informatie.